Automobilul a fost evacuat. Ce fac? Unde apelez?

10/11/2023
287
Partajare pe Facebook

Odată cu implementarea sistemului de evacuare a automobilelor parcate neregulamentar tot mai mulți șoferi se trezesc în situația în care mașinile acestora „dispar” din locurile unde au fost lăsat . Firesc,prima reacție a fiecărui șofer este panica, stresul și necunoașterea acțiunilor ce trebuie întreprinse.

Pentru a aduce o claritate, am decis să descriem pe pași toate procesele și acțiunile care trebuie întreprinse pentru a a afla unde se află automobilul și pentru a îl recupera cât mai rapid.

 

În ce cazuri automobilul poate fi evacuat

  • conducătorul a fost înlăturat de la conducere și mijlocul de transport nu poate fi predat proprietarului, posesorului sau reprezentantului lor;
  • staționarea mijlocului de transport poate genera un pericol iminent pentru interesul public;
  • mijlocul de transport a fost lăsat într-un loc interzis pentru parcare;
  • dacă este necesară identificarea proprietarului (posesorului) mijlocului de transport utilizat sau destinat pentru săvârșirea contravenției.

 

Unde se transportă automobilul evacuat

Toate automobilele „ridicate” sunt transportate la unica parcare specială care aparține companiei SRL „Magda-Tur”. Adresa parcării - mun. Chișinău, com. Trușeni, extravilan, str. Calea Trușenilor nr.46.

 

Ce trebuie să facă șoferul, dacă nu își găsește automobilul în locul ude l-a parcat:

  • să acceseze site-ul parcării speciale aici -  Parcare Specială, să introducă numărul de înmatriculare al automobilului. În câteva clipe pe ecran va apărea o notificare dacă automobilul este înregistrat în baza de date al parcării sau nu.

  • să apeleze la  numerele de telefon ale Serviciilor de gardă:

- Direcția de poliție a mun. Chișinău, tel: 022-254-705;

- Direcția patrulare, Centrul Inspectoratului național de securitate publică, tel: 022-223-059;

  •  să apeleze la numărul de telefon al Dispeceratului Parcării speciale SRL „MAGDA TUR”, tel: 078-307-555.

 

Cum poate fi retras automobilul din parcarea specială

Restituirea mijlocului de transport de la parcarea specială se efectuează în baza cererii scrise a proprietarului, posesorului sau a reprezentantului acestora.

La cererea privind restituirea mijlocului de transport, proprietarul, posesorul sau reprezentantul acestora trebuie să anexeze următoarele acte:

1) copia actului de proprietate/identificare sau a altui înscris din care rezultă dreptul de posesiune și/sau folosință asupra mijlocului de transport;

2) certificatul de restituire a mijlocului de transport eliberat de către agentul constatator;

 3) actele confirmative ce atestă faptul achitării de către proprietar, posesor sau reprezentantul acestora a tuturor cheltuielilor de ridicare, transportare și depozitare a mijlocului de transport la parcarea special.

Important: Fără setul de acte respective, automobilul nu va fi restituit.

 

Prețurile pentru ridicarea, transportarea, depozitarea și restituirea automobilului:

Important: Perioada de depozitare a mijlocului de transport ridicat se estimează în ore și jumătăți de oră de la plasarea acestuia la parcarea specială pentru primele 6 zile, ulterior perioada de depozitare se calculează în zile.

Pentru a nu ajunge în astfel de situații îndemnăm toți conducătorii auto să parcheze doar în locurile premise și să demonstreze prudență maximă la drum.